17 & 18 juli 2020 !

Praktische informatie

Na het succes in 2018 en 2019, zal KID Rock in 2020 terug een tweedaagse zijn.

Op vrijdag 17 juli openen we om 9:30 uur tot 18 uur en leggen we onze focus op groepen en organisaties, maar ook gezinnen zijn welkom.

Op zaterdag 18 juli gaan de poorten open om 10:00 uur en doen we door tot 19 uur. We maken er een spetterende gezins- en familiedag van.

Net als voorgaande edities vindt het feestgebeuren plaats op de gekende KID Rock festivalterreinen in Wetteren.
We toveren het KID Rock festival volledig om in een fantasierijke wereld.

Organisaties die inclusief werken zijn ook zeker welkom: voor kinderen met een beperking en hun begeleiding voorzien we een verhoogde staanplaats aan het podium en aangepaste randanimatie.

Een festival op maat van kinderen, jongeren en gezinnen.

KID Rock is sinds 2009 het leukste kinder- en jongeren- en familie festival van Vlaanderen.
De ideale kickoff voor een geslaagde zomervakantie!

WAAR, WANNEER EN VOOR WIE

vrijdag 17 en zaterdag 18 juli

Het evenement vindt plaats op vrijdag 17 juli op de terreinen van voetbalploeg RFC Wetteren.  Ingang is aan de kruising tussen de Zuidlaan en Molenhoekje.  We openen om 9.30 uur en sluiten terug om 18 uur.

Op zaterdag 18 juli openen we de deuren om 10.00 uur en doen we door tot 19.00 uur!

KID Rock is voor iedereen vanaf 3 jaar!  Zoek je nog een super coole activiteit voor je speelplein, grabbelpas, kinderopvang of jeugdbeweging of wil je gewoon met je vrienden of familie komen?  Iedereen is welkom!  Voor kleuters voorzien we een apart afgebakend kleuterdorp met eigen randanimatie en een eigen podium, zodat zij ongestoord en veilig mee kunnen rocken. Uiteraard is ook de rest van het terrein toegankelijk voor kleuters.

Organisaties die inclusief werken zijn ook zeker welkom: voor kinderen met een beperking en hun begeleiding voorzien we een verhoogde staanplaats aan het podium en aangepaste randanimatie.

PRAKTISCHE ORGANISATIE EN BESTELBON

Iedereen is welkom op het festival.

Om de inschrijvingen vlot te laten verlopen vragen we aan groepen om, indien mogelijk, op voorhand al een seintje geven met hoeveel je ongeveer komt.

Bij aanvragen voor 11/07/2020 zullen we de tickets versturen naar het verzendadres.  Bij aanvragen na 11/07/2020 zullen de tickets klaar liggen aan de inkom.

We werken ook met bestelbonnen. Na het evenement sturen wij dan een factuur.

Voor de gezinnen bieden we alle mogelijkheden aan om tickets online aan te kopen alsook via de fysieke voorverkooppunten.

Inclusiewerking

KID Rock is voor iedereen!

KID Rock zet zich in om het festival toegankelijker te maken voor kinderen en jongeren met een beperking.

Er is een alternatieve en beter toegankelijke ingang voor mensen met een beperking. Bij het gebruik hiervan mogen ze begeleid worden door 1 begeleider.

Aan het hoofdpodium is een rolstoelpodium voorzien zodat rolstoelgebruikers de optredens beter kunnen zien.  1 begeleider mag mee op dit podium.  Op het festivalterrein zijn aangepaste toiletten en een verzorgingsruimte voorzien.  Bij het rolstoelpodium zullen assistenten ter jullie beschikking staan.   Je kan hen aanspreken wanneer je hulp nodig hebt of bij problemen.

Concreet betekent dit: hulp bij het gebruik van de toiletten of de verzorgingsruimte, hulp bij problemen bij het verplaatsen, het eten of het deelnemen aan de randanimatie.

Geef ons een seintje

Komen er kinderen of jongeren met een beperking mee met jouw groep of gezin?  Wens je gebruik te maken van deze voorzieningen?

Geef dan bij je groepsreservatie duidelijk aan hoeveel mensen met een beperking mee naar het festival komen. Of geef ons gewoon een seintje. Zo kunnen wij ons beter voorbereiden …

Beste KID Rockers 🤘

Het was al even stil op onze website, maar achter de schermen waren we druk bezig met de organisatie. Helaas hebben we geen leuk nieuws: ook in 2022 zal KID Rock niet doorgaan. 😢

In mei 2022 hebben we onverwachts een negatief advies ontvangen dat het festival toch niet mag doorgaan op onze nieuwe locatie in Beervelde. De voorbije maand zijn we druk bezig geweest met het zoeken naar alternatieven. Maar de tijd begint te dringen en we hebben de knoop moeten doorhakken. Na 2 uitgestelde edities door Corona, moeten we opnieuw een jaar overslaan: we hadden een festival, maar geen terrein.

De komende maanden gaan we met de organisatie van KID Rock op verkenning om een nieuw festivalterrein te vinden. We zitten nog steeds met veel goesting om er een geweldig feest van te maken. Goeie tips zijn altijd welkom!💡

Rock ze en tot volgend jaar! ❤