verschuift naar 2021 !

Beste KID Rockers,

Normaal zijn wij nu druk in de weer met het voorbereiden van ons jaarlijkse festival in Wetteren. Maar net zoals alle organisatoren weten we niet of de zomerfestivals dit jaar kunnen doorgaan. Om verdere onzekerheid de wereld uit te helpen en om zelf een steentje bij te dragen om iedereen gezond te houden, hebben wij besloten om de editie van 2020 volledig te schrappen.

Het was geen evidente beslissing en ons KID Rock-hart bloedt nu tranen. Maar als kinder- en gezinsfestival is de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en vrijwilligers van het grootste belang. Dat kunnen we vandaag en ook in de nabije toekomst jammer genoeg niet garanderen. Het lijkt ons dan ook te risicovol om in de huidige omstandigheden te feesten en 10.000 KID Rockers samen te brengen.

Als organisator vinden wij het eveneens belangrijk om duidelijkheid te kunnen scheppen naar de partijen waarmee we samenwerken. Artiesten, leveranciers, vrijwilligers en sponsors verdienen duidelijkheid omtrent overeenkomsten en afspraken. Met deze beslissing nemen wij die onzekerheid ook bij hen weg. We willen benadrukken dat KID Rock vzw in dit geval nog zo goed als geen definitieve contractuele verplichtingen was aangegaan. De verliezen blijven voor ons dus gelukkig beperkt tot een absoluut minimum. Deze vroegtijdige annulatie biedt ons de kans om, als organisatie, de editie van 2021 te kunnen garanderen

Wij kunnen jullie wel al met heel veel enthousiasme zeggen dat we al begonnen zijn met het plannen van KID Rock 2021! Kruis alvast aan in jullie agenda: de 12de editie van KID Rock zal doorgaan op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli 2021.

We danken onze trouwe bezoekers voor hun begrip. Van onze kant geven we alvast het engagement om van KID Rock 2021 een historische editie te maken. Ook onze leveranciers, partners, vrijwilligers en sponsors danken we voor hun steun. Onze collega’s in de evenementensector en alle organisatoren van festivals wensen we veel sterkte toe in deze uitdagende tijden.

Ten slotte willen we nog onze oprechte dankbaarheid en ons diepste respect uiten aan alle zorgverleners. KID Rock applaudisseert voor jullie. En dat mag zo hard dat we voor één keer de geluidsnormen met plezier overtreden!

Zorg goed voor elkaar en blijf in uw kot!

Zonnige Festivalgroeten,

KID Rock Festival

Beste KID Rockers 🤘

Het was al even stil op onze website, maar achter de schermen waren we druk bezig met de organisatie. Helaas hebben we geen leuk nieuws: ook in 2022 zal KID Rock niet doorgaan. 😢

In mei 2022 hebben we onverwachts een negatief advies ontvangen dat het festival toch niet mag doorgaan op onze nieuwe locatie in Beervelde. De voorbije maand zijn we druk bezig geweest met het zoeken naar alternatieven. Maar de tijd begint te dringen en we hebben de knoop moeten doorhakken. Na 2 uitgestelde edities door Corona, moeten we opnieuw een jaar overslaan: we hadden een festival, maar geen terrein.

De komende maanden gaan we met de organisatie van KID Rock op verkenning om een nieuw festivalterrein te vinden. We zitten nog steeds met veel goesting om er een geweldig feest van te maken. Goeie tips zijn altijd welkom!💡

Rock ze en tot volgend jaar! ❤